Po śmierci posłanki Anny Wasilewskiej. Oświadczenie rodziny zmarłej

Anna Wasilewska nie żyje

– Chcielibyśmy wyrazić ogromną wdzięczność za wsparcie i otuchę jakie otrzymujemy – napisała rodzina zmarłej parlamentarzystki. W wydanym oświadczeniu podała przyczynę jej śmierci.
Oświadczenie w sprawie śmierci posłanki Anny Wasilewskiej wydał jej mąż z rodziną. – Chcielibyśmy wyrazić ogromną wdzięczność za wsparcie i otuchę jakie otrzymujemy. Słowa jakie do nas docierają na temat Ani napawają nas olbrzymią dumą. Jesteśmy wdzięczni, że żyła wśród nas – czytamy w wydanym oświadczeniu.
Najbliższa rodzina poinformowała również o przyczynach śmierci parlamentarzystki. – Ania odeszła w ciężkich czasach pandemii koronawirusa, niemniej jednak nie ona była przyczyną jej śmierci lecz komplikacje po przebytej kilka lat temu operacji – stwierdzili przedstawiciele rodziny. – Prosimy Was o modlitwę, ciepłe myśli i dobrą energię, którą Ania zawsze emanowała i której nam teraz tak bardzo brakuje.
W oświadczeniu rodzina podziękowała personelowi szpitala MSWiA w Olsztynie “za wsparcie, profesjonalną pomoc i opiekę”. – Niebawem opublikujemy informacje na temat pogrzebu – zapowiedziała.
Anna Wasilewska urodziła się 10 stycznia 1958 roku w Ostrowcu Świętokrzyskim. Była pedagogiem, samorządowcem i politykiem, pełniła funkcję wiceprezydenta Olsztyna. Od 2010 do 2015 roku była członkiem zarządu województwa warmińsko-mazurskiego IV i V kadencji, posłanka na Sejm VIII i IX kadencji. To wielka strata dla regionu i wszystkich, którzy ją znali i z nią współpracowali.